Upał, a może ochota na owocowy deser?
Sorbet z ananasa sprawdzi się wyśmienicie. Cudowny, orzeźwiający i lekki
deser, który warto zrobić latem — idealny na upały.
Robiłam sorbety z różnych owoców, ale ten z ananasa uważam za najlepszy.
Zapraszam😉
Składniki dla 4 osób:
- 400 g obranego ananasa
- 100 g cukru
- 150 ml wody
-
sok z jednej cytryny
Przygotowanie:
Smacznego!
Warto wiedzieć!
Sorbetów nigdy nie mrozimy!
Co innego ich przygotowanie, co innego mrożenie na przyszłość!
Sorbety podajemy świeżo zrobione!
Spodobał Ci się tekst? Teraz czas na Ciebie. Będzie mi miło, jeśli zostaniemy w kontakcie:
- Odezwij się w komentarzu, dla Ciebie to chwila, dla mnie to bardzo ważna wskazówka.
- Jeśli uważasz, że wpis ten jest wartościowy lub chciałbyś podzielić się z innymi czytelnikami – udostępnij mój post – oznacza to, że doceniasz moją pracę.
- Bądźmy w kontakcie, polub mnie na Facebooku. Codziennie nowe zdjęcia, inspiracje, ciekawe informacje.
- Dołącz do mojej grupy Włochy po mojemu.
- Śledź mnie na Instagramie @kalejdoskoprenaty!
-
Otrzymuj
‚List z Włoch’ zapisując się na newsletter.
Renata
2 komentarze
Oj narobiła mi p.smaka.jutro lecę po ananasa. Uwielbiam Pani przepisy. Jutro cukinia i ananas na stole. Dziękuję i za wspaniałe zdjęcia z podróży po Italii. Uważam, że to najpiękniejszy kraj.
Super bardzo dziękuję za inspiracje, w weekend popełnię. Buziole z Krakowa
Prześlij komentarz